Turforslag II

 Vores mange spændende ture

Samsø Guide hjælper dig gerne med forslag til et spændende besøg på Samsø.

Med de lokale guiders store kendskab til øen, kan vi tilrettelægge besøget efter individuelle ønsker og behov, hvor turen rundt på øen, kan kombineres med forskellige besøg, afhængig af gæsternes interesse. Turens indhold kan aftales med Erling Sundstrøm.

  • Besøg hos Brdr. Kjeldahl,  som er Samsøs største grønsagsavler. Ud over en god orientering om virksomheden og et besøg i virksomhedens pakkeri, kan vi tilbyde en “Grønsagssafari” hvor vi kommer helt ud i marken for at se den store moderne grønsagsproduktion.

Læs mere – Brdr. Kjeldahl

  • Besøg på Samsø Energiakademi. Samsø blev i 1997 udnævnt som Danmarks Vedvarende Energi-Ø og er øen i dag selvforsynende med vedvarende energi.

Med et besøg på Samsø Energiakademi, kan man både se og høre, hvordan en kommune og dens borgere arbejder med omstillingen til bæredygtighed gennem vedvarende energi.

Besøget på Samsø Energiakademi kan suppleres med et besøg på et af øens halmbaserede fjernvarmeværker.

Læs mere – Samsø Energiakademi

  • Besøg hos Samsø Falkecenter. Oplev de majestætiske ØRNE, dragende UGLER, lynhurtige FALKE og den beregnende HØG vise deres frie flyvekundskaber på Samsø.

Derudover er der mulighed for at få taget sit helt eget unikke billede i selskab med en af fuglene.

Læs mere – Samsø Falkecenter

  • Besøg hos Smagen af Øen. Undervejs på turen rundt på Samsø, vil vi gøre holdt i Nordby som er Samsøs smukkeste og bedst bevarede landsby (Billeder fra Nordby).

På gåturen rundt i Nordby kommer vi forbi Smagen af Øen hos Lars og Lars. Det er en spændende købmandsbutik der sælger alle de gode produkter der produceres på Samsø. Måske vi er heldige at få en smagsprøve.

Læs mere – Smagen af Øen

  • Besøg i Tranebjerg Kirke.

Den smukke gamle hvidkalkede kirke med sit vældige middelaldertårn ligger højt hævet på Tranebjerget i den nordlige del af byen. Kirketårnet regnes for at være det største landsbykirketårn i Danmark.

Den gamle indgangsportal til kirken er sammenbygget med tiendeladen. En såkaldt færist foran ganglågen forhindrede løsgående kreaturer (fæ) i at trænge ind på kirkegården.

Besøg Tranebjerg Kirke og kirkegård med guide fra Samsø Menighedsråd.

Læs mere – Tranebjerg Kirke

  • Besøg hos Samsø Redningskorps

Mange gæster på Samsø spørger ind til øens redningsberedskab og behandlingsmuligheder i tilfælde af sygdom og tilskadekomst.

Det er Samsø Redningskorps der varetager ambulancekørsel, sygetransport, brandslukning, autohjælp og redningsbåd samsingerne og øens mange gæster. Et besøg hos Samsø Redningskorps, med 14 veluddannede reddere og moderne materiel og køretøjer, vil give et godt indblik i øens redningsberedskab.

Læs mere – Samsø Redningskorps